Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: Bigshot not seeing targets (on one account)...very odd

  1. #1

    Question Bigshot not seeing targets (on one account)...very odd

    Hi All,

    I just built a new PC. I installed lich + Stormfront a few days ago with the latest installer. Got everything up and running and appears to be working fine.

    I have 2 standard accounts and 1 premium account. My characters (pures) on my standard accounts are working fine and bolting/casting at targets. For some reason on my premium account none of the characters are attacking targets, even with almost identical settings (besides attack routine). I have tried different attack routines, thinking maybe that was it, changing target list, etc. Nothing works. It seems deeper than that.

    Has anyone run into this before? I remember I used to have this randomly on my old PC, and I think i just had to restart bigshot or even SF and it worked again. But now it is permanently not seeing/attacking targets, but only on this one account.
    ..:: My Wares ::..

    WANTED:
    Un-navable Gold Ring
    AUR Enhancives, Spell Aim Enhancives
    Spear/Jav Bando or Returner (prefer War-Hammer, but open)
    C==||====> Custom Forging Services - Get your perfect 2hander or Polearm now! <====||==D

  2. #2
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    The Danger Zone
    Posts
    12,368
    Blog Entries
    2

    Default

    Do these characters hunt together as a group? If so it might be a head/tail issue.
    You had better pay your guild dues before you forget. You are 113 months behind.

  3. #3

    Default

    Quote Originally Posted by nocturnix View Post
    Hi All,

    I just built a new PC. I installed lich + Stormfront a few days ago with the latest installer. Got everything up and running and appears to be working fine.

    I have 2 standard accounts and 1 premium account. My characters (pures) on my standard accounts are working fine and bolting/casting at targets. For some reason on my premium account none of the characters are attacking targets, even with almost identical settings (besides attack routine). I have tried different attack routines, thinking maybe that was it, changing target list, etc. Nothing works. It seems deeper than that.

    Has anyone run into this before? I remember I used to have this randomly on my old PC, and I think i just had to restart bigshot or even SF and it worked again. But now it is permanently not seeing/attacking targets, but only on this one account.
    Open up the script in notepad (or however you view/edit text documents) and copy and paste these lines to the very beginning of the script so these are the first two lines of the script:

    Code:
    echo "#{CharSettings['untargetable']}"
    exit
    Then run ;bigshot on the characters that aren't targeting anything. It should echo something back then immediately exit.

    Copy and paste what the script echoed back, you can then delete the added lines so you can use the script normally again.

    I'm betting the untargetable variable is screwing things up for you but I've been wrong before so who knows.
    Last edited by Tgo01; 06-08-2020 at 10:58 AM.

  4. #4

    Default

    Quote Originally Posted by Tgo01 View Post
    Open up the script in notepad (or however you view/edit text documents) and copy and paste these lines to the very beginning of the script so these are the first two lines of the script:

    Code:
    echo "#{CharSettings['untargetable']}"
    exit
    Then run ;bigshot on the characters that aren't targeting anything. It should echo something back then immediately exit.

    Copy and paste what the script echoed back, you can then delete the added lines so you can use the script normally again.

    I'm betting the untargetable variable is screwing things up for you but I've been wrong before so who knows.
    Thanks I will try this soon.


    No, they hunt alone.
    ..:: My Wares ::..

    WANTED:
    Un-navable Gold Ring
    AUR Enhancives, Spell Aim Enhancives
    Spear/Jav Bando or Returner (prefer War-Hammer, but open)
    C==||====> Custom Forging Services - Get your perfect 2hander or Polearm now! <====||==D

  5. #5

    Default

    Quote Originally Posted by Tgo01 View Post
    Open up the script in notepad (or however you view/edit text documents) and copy and paste these lines to the very beginning of the script so these are the first two lines of the script:

    Code:
    echo "#{CharSettings['untargetable']}"
    exit
    Then run ;bigshot on the characters that aren't targeting anything. It should echo something back then immediately exit.

    Copy and paste what the script echoed back, you can then delete the added lines so you can use the script normally again.

    I'm betting the untargetable variable is screwing things up for you but I've been wrong before so who knows.

    --- Lich: bigshot active.
    [bigshot: []]
    --- Lich: bigshot has exited.
    ..:: My Wares ::..

    WANTED:
    Un-navable Gold Ring
    AUR Enhancives, Spell Aim Enhancives
    Spear/Jav Bando or Returner (prefer War-Hammer, but open)
    C==||====> Custom Forging Services - Get your perfect 2hander or Polearm now! <====||==D

  6. #6

    Default

    Quote Originally Posted by nocturnix View Post
    --- Lich: bigshot active.
    [bigshot: []]
    --- Lich: bigshot has exited.
    Well there goes my theory. I'm outta ideas

    What sorts of things are you hunting on these characters?
    Last edited by Tgo01; 06-08-2020 at 03:25 PM.

  7. #7
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    N. Carolina, USA
    Posts
    269

    Default

    type this on the character who is having the issue:
    ;bigshot profile save NAMEHEREWHATEVER

    Then go into your Lich\scripts\bigshot_profiles directory and attach the YAML file you just created here so we can look at the settings you have currently. Thanks.
    Last edited by horibu; 06-08-2020 at 03:43 PM.
    Websites
    Tillmen's Lich Homepage
    Lich Wiki Info
    Elanthia Online Forums Archive
    Elanthia Online Github Repository - Collaborative script development by the community. (now home to ;bigshot and gameobj-data.xml)

    Player of Tysong

  8. #8

    Default

    Quote Originally Posted by horibu View Post
    type this on the character who is having the issue:
    ;bigshot profile save NAMEHEREWHATEVER

    Then go into your Lich\scripts\bigshot_profiles directory and attach the YAML file you just created here so we can look at the settings you have currently. Thanks.
    Thanks, here is the profile:
    https://justpaste.it/2c7wv
    ..:: My Wares ::..

    WANTED:
    Un-navable Gold Ring
    AUR Enhancives, Spell Aim Enhancives
    Spear/Jav Bando or Returner (prefer War-Hammer, but open)
    C==||====> Custom Forging Services - Get your perfect 2hander or Polearm now! <====||==D

  9. #9
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    PWC, VA
    Posts
    7,633
    Blog Entries
    8

    Default

    what profession?
    No, I am not Drauz in game.

  10. #10

    Default

    Ranger, 2hander.

    But my cleric on same account is having the same issues and he is a pure smiting with 302.
    ..:: My Wares ::..

    WANTED:
    Un-navable Gold Ring
    AUR Enhancives, Spell Aim Enhancives
    Spear/Jav Bando or Returner (prefer War-Hammer, but open)
    C==||====> Custom Forging Services - Get your perfect 2hander or Polearm now! <====||==D

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •