Results 1 to 6 of 6

Thread: Having issues getting Lich/Profanity functional on OSX

  1. #1

    Default Having issues getting Lich/Profanity functional on OSX

    So after saving a login profile for wizard for my character in lich I put in...

    ruby ./lich/lich.rbw --login Varist --without-frontend --detachable-client=8000

    And then opening another terminal via command N and I try to open profanity and get...

    iMac:~ ME$ ruby ./lich/profanity.rb --port=8000
    ./lich/profanity.rb:1578:in `initialize': Connection refused - connect(2) for "127.0.0.1" port 8000 (Errno::ECONNREFUSED)
    from ./lich/profanity.rb:1578:in `open'
    from ./lich/profanity.rb:1578:in `<main>'

    The above was done using the profanity instructions on the wiki. I'm hoping there is some simple syntax difference or other adjustment I need to make in order to make this work on OSX since I realize the instructions are for Linux. Anyone have any advice?

    Below I've got the information from the lich diagnostics on the wiki, just to show a general setup. Oh and its 4.6.52 for the lich file (per the lich file itself).

    Welcome to Mac OS X and Lich Diagnostics
    Run at Mon Mar 25 17:34:14 CDT 2019


    ################################################## ############
    ## Item ## Version ## Status ##
    ################################################## ############
    ## Your OS is supported ## 10.13.6 ## ✔ ##
    ## You have xQuartz installed ## 2.7.112 ## ✔ ##
    ## Your Ruby will work ## 2.2.5 ## ✔ ##
    ## Homebrew is installed ## 2.0.5- ## ✔ ##
    ## Ruby mgr rbenv is installed ## 1.1.1 ## ✔ ##
    ## Cario is present ## 1.14.12 ## ✔ ##
    ## gtk+ is present ## 2.24.28 ## ✔ ##
    ## sqlite3 is present ## 1.4.0 ## ✔ ##
    ## Something is wrong. No gtk2? ## ----- ## ✘ ##
    ## You have Lich ## ## ✔ ##
    ## You have Avalon ## ## ✔ ##
    ################################################## ############

    iMac:~ ME$ gem list

    *** LOCAL GEMS ***

    atk (3.3.6)
    bigdecimal (1.2.6)
    cairo (1.16.4)
    cairo-gobject (3.3.6)
    curses (1.2.7)
    gdk_pixbuf2 (3.3.6)
    gio2 (3.3.6)
    glib2 (3.3.6)
    gobject-introspection (3.3.6)
    gtk2 (3.3.6)<------------just showing that I have this installed, despite it saying otherwise.
    io-console (0.4.3)
    json (1.8.1)
    minitest (5.4.3)
    native-package-installer (1.0.7)
    pango (3.3.6)
    pkg-config (1.3.7)
    power_assert (0.2.2)
    psych (2.0.8)
    rake (10.4.2)
    rdoc (4.2.0)
    sqlite3 (1.4.0)
    test-unit (3.0.8)
    Last edited by Varist; 03-25-2019 at 06:53 PM.

  2. #2

    Default

    Well after a lot of playing around with this I've got profanity to launch (it ended up needing a stormfront quick entry save, not a wizard one). But... when it loads all I get is...

    e e ns |
    O |
    /|\ nk |
    o | o |
    / \ bk |
    o o |
    psn dis bld |
    |
    ^ * ^ * |
    o < > |
    v * v * |
    |
    stance: 0 |
    mind: 0 |
    |
    health: 0 |
    spirit: 0 |
    mana: 0 |
    stam: 0 |
    |
    load: 0 |
    stun: 0
    rndtime: 0 >


    No game data. I realize this is a long shot at this point but anyone have any ideas on why it isn't fully connected to the game? I also did some playing around with avalon and get roughly the same outcome. It loads 'avalon' fine, but doesn't fully connect. So I figure its something with my lich setup.

  3. #3

    Default

    I know the Officials are considered no bueno(usually rightly so), but if you go there and post in /Help for Players ---> /Unofficial FrontEnds and Third-party Software, Doug will wander by eventually and probably clear it up for ya.

  4. #4

    Default

    Try this command in terminal:

    sudo ruby lich/lich.rbw --gemstone --avalon

    Then open Avalon and login once terminal says "Waiting for the client to connect..."

  5. #5

    Default

    Anything in the lich debug file? Should be in wherever your lich dir is /temp/debug-<timestamp>.log
    Mithrilschlong, 2015-03-10 to slightly later on 2015-03-10. You will not be forgotten!

  6. #6

    Default

    When I try to login that way with Avalon I end up in the same state. I get the screen for Avalon (including timer and wound windows) to open but it doesn't give me any game data. Though lich seems to be doing its part....

    Pretending to be gs3.simutronics.net
    Listening on port 4900
    Waiting for the client to connect...
    Connection with the local game client is open.

    ------------

    For the debug when I tried to log in with profanity I get...

    2019-03-27 20:14:32: info: Lich 4.6.50
    2019-03-27 20:14:32: info: Ruby 2.2.5
    2019-03-27 20:14:32: info: x86_64-darwin17
    2019-03-27 20:14:32: info: no force-mode info given
    2019-03-27 20:14:36: info: using quick game entry settings for Varist
    2019-03-27 20:14:37: info: gamehost: storm.gs4.game.play.net
    2019-03-27 20:14:37: info: gameport: 10024
    2019-03-27 20:14:37: info: game: WIZ
    2019-03-27 20:14:37: info: connecting to game server (storm.gs4.game.play.net:10024)
    2019-03-27 20:14:37: info: connected
    2019-03-27 20:14:37: info: dropping superuser privileges...
    2019-03-27 20:25:18: 2019-03-27 20:25:18 -0500: error: nothing recieved from game server in 5 minutes
    2019-03-27 20:25:18: info: stopping scripts...
    2019-03-27 20:26:35: info: saving script settings...
    2019-03-27 20:26:52: info: closing connections...
    2019-03-27 20:26:56: info: exiting...

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •